Harcsás póréhagymakrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A pórét, a zöldjével együtt vágjuk vékony karikára. Egy fél maréknyit tegyünk félre, a többit pároljuk meg az olívaolajban, ha megpárolódott öntsük fel az laplével és főzzük puhára, közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült adjuk hozzá a tejszínben elkevert keményítőt és forraljuk össze, majd botmixerrel törjük át. A felforrósított vajon süssük át a megmaradt pórét, majd pirítsuk meg rajta az előzőleg sózott, borsozott dobókockányi darabokra vágott harcsafilét. A megsült halat betétként adjuk a leveshez. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||