Buggyantott tojás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Meleg, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Más néven bevert tojás.
Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a sárgájára hajtjuk. 3 perc után langyos vízbe kivesszük és a tálalásig ebben tartjuk. A lelógó, rojtos részeket felhasználás előtt eltávolítjuk.