Olasz töltött kel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Szilveszter, Buli, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított kelt forrásban lévő, sós vízbe tesszük és pár percig főzzük. Kivéve, lecsöpögtetjük és nyolc külső levelét leszedjük. A többi kelt, kitorzsázva apróra vágjuk. A hagymát finomra metéljük, a répát lereszeljük és a bacont kis kockára vágjuk. Egy evőkanál felhevített olajon a bacont átsütjük, majd a hagymát megpirítjuk rajta, ha a hagyma megpirult hozzáadjuk a kelt és a répát, óvatosan sózzuk, megborsozzuk és roppanósra pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük a reszelt parmezán felét. A masszát a kellevelekbe töltjük és betekerjük, mint a töltött káposztát. A megmaradt olajat, a kel főzőlevéből úgy két evőkanálnyit, tepsibe öntünk és ráhelyezzük a betöltött káposztát. Megszórjuk a reszelt sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt, addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||