Mandulás-kávés szelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Advent, Farsang, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A vajat, a kévét, a sót és a darabokra tördelt csokoládét, kis lángon felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük az durvára tört kekszet és a szárazon megpirított mandulát. A masszát, ujjnyi vastagon, folpackal bélelt tepsibe simítjuk és hűtőbe tesszük. 3 óra múlva kivesszük és bevonjuk a tetejét, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel, ujjnyi darabokra vágjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||