Mandulás-kávés szelet (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Advent, Farsang, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
1 dl kávé ? ? ? ? ? ?
8 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg tejcsokoládé 396 26 30.4 1.5 0 0
25 dkg omlós keksz 0 ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat, a kévét, a sót és a darabokra tördelt csokoládét, kis lángon felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük az durvára tört kekszet és a szárazon megpirított mandulát. A masszát, ujjnyi vastagon, folpackal bélelt tepsibe simítjuk és hűtőbe tesszük. 3 óra múlva kivesszük és bevonjuk a tetejét, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel, ujjnyi darabokra vágjuk.