Szabolcsi töltött káposzta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása: Slambuc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Töltött, Sós, Savanyú, Meleg, Római tál, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 liter paradicsomlé 100%-os 43 0.2 0.04 10.7 0.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az édes káposztafejet megfőzzük, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel.
A lapockát ledaráljuk, összekeverjük az előfőzött rizzsel, bőven borssal és ízlés szerint megsózzuk. Kicsi, tölcsér alakú gombócokat csináljunk. A megtöltött káposztákra ráöntjük a paradicsomlevet és annyi vizet, hogy éppen ellepje.
Friss, puha kenyeret adjunk hozzá.