Szabolcsi töltött káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Töltött, Sós, Savanyú, Meleg, Római tál, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az édes káposztafejet megfőzzük, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel. A lapockát ledaráljuk, összekeverjük az előfőzött rizzsel, bőven borssal és ízlés szerint megsózzuk. Kicsi, tölcsér alakú gombócokat csináljunk. A megtöltött káposztákra ráöntjük a paradicsomlevet és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Friss, puha kenyeret adjunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||