Körte leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gépész A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A szegfűszeget és a fahéjat a vörösborba dobjuk és felfőzzük, ha a felére beforrt egy liter vízhez szűrjük. a meghámozott, kicsumázott és feldarabolt körtéket a vízbe tesszük és roppanósan puhára főzzük. Közben, a csipet sóval és mézzel ízesítjük. Végül a leves levéből egy merőkanálnyit elkeverünk a tejszínnel és a liszttel, majd a levesbe visszaöntve kiforraljuk. Hidegen kínáljuk, tejszínhabrózsával és citromfűlevélkével díszítve. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||