Füstölt sajtos tojáskrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Karácsony, Márton nap, Farsang, Szilveszter, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Halak, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
igény szerint füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 db kifli 120.1 4.1 0.7 25 1.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítva hűlni hagyjuk. A kifliket, ferdén, centis karikára vágjuk és sütőlapra téve barnára sütjük. A tojásokat áttörjük és a reszelt sajttal, a tejföllel és a finomra vágott petrezselyemzölddel habosra keverjük, közben, a mustárral, borssal és sóval ízesítjük. A krémet, habzsákból, a kiflikarikákra nyomjuk.
Citrom és lazacdarabkával díszítve tálaljuk.