Sajtos brokkolisaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gépész
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
20 dkg edámi sajt 261 2.8 26.2 3.1 0 96
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
80 dkg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. A kefírbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, némi sóval, borssal ízesítjük és, a keverékbe, forgatjuk a lecsepegtetett brokkolit.