Bombay-i puding magokkal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Kicsibors
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 maréknyi pisztácia 600 20.8 51.6 12.5 6.5 0
1 maréknyi mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
3 dkg rizsliszt ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Négy deci tejet forraljunk fel. Daráljuk le a magvakat, majd a rizsliszttel, a sóval keverjük el egy deci tejjel. Öntsük hozzá a forrásban lévő tejhez és kevergetve, főzzük sűrűsödésig. Forgassuk hozzá a mazsolát, majd szedjük pohárba és dermesszük meg hűtőben.
Díszítsük kókuszreszelékkel, tejszínhabrózsákkal, a tetejére hintsünk kakaóport.