Fűszeres panírban sült csirkemell almával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Adri
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bundázott , Csőben sült, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet filézzük ki, lapjában vágjuk két szeletre. Hintsük meg sóval és tegyük félre. A mézet , a citromlevet keverjük el az apróra vágott chilivel, majd forgassuk bele a kicsumázott és gerezdekre vágott almát. A zsemlemorzsát a zöldfűszerekkel, a fahéjjal és a fokhagymával keverjük át aprítókéses mixerben. A szárazra itatott csirkemellszeleteket kenjük be olajjal, majd forgassuk a fűszeres morzsába, jól nyomkodjuk rá, hogy mindenhol bevonja a panír. Fektessük a hússzeleteket olajjal bekent sütőlapra és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe. Süssük negyed órát, majd mellétéve az almát, még öt percig.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.