Párolt kelbimbó fenyőmaggal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi fenyőmag ? ? ? ? ? ?
8 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
80 dkg kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fenyőmagot szárazon megpirítjuk és félretesszük. A kelbimbót felnegyedeljük, az újhagymát felkarikázzuk. A felhevített olajon átsütjük a zöldségeket, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha elkészült átkeverjük a tejszínnel. A tányéron megszórjuk a reszelt parmezánnal és a fenyőmaggal.