Tárkonyos halbecsinált (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hidegvérűek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint tárkony 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
40 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott répaféléket. Gyengén átpirítjuk, majd felöntjük egy pohár vízzel és hozzáadjuk a feldarabolt zöldbabot. Ízesítjük sóval, borssal és félpuhára pároljuk. Beledobjuk a kockára vágott, lehetőleg piros színű paprikát és a zöldborsót. Ha szükséges a levét, kevés vízzel, pótoljuk. Legyen leve, de ne legyen levesszerű. Ha, majdnem megpuhultak a zöldségek, beletesszük a kockára vágott halat és öt perc főzés után, a garnélát, a finomra vágott tárkonnyal együtt. Ezzel már csak három percig forraljuk. A forró, de már nem forrásban lévő levesbe keverjük, a tojással simára kevert, tejszínt.
A tányérján, mindenki ízesítheti, néhány csepp ecettel.
Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Nagyon finom más, szálkamentes halból, például harcsából, is.