Kagyló csőben sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Kormányos
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Főétel, Főétel előtt, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
24 db szent jakab kagyló 0 0 0 0 0 55
4 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kagylókat tisztítsuk meg, majd szétnyitva, vegyük ki a kagylóhúst, a többi részét dobjuk el. A legszebb kagylóhéjakba hármasával tegyük bele a kagylót. A zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és az olaj felét, ízlés szerint sózva, borsozva jól keverjük el, majd kanalazzuk a kagylókra. Csepegtessük rájuk a megmaradt olajat és 220 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig.
Azonnal tálaljuk.