Borban párolt sertéscomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk és a borral leöntve 2-3 órán át, hűtőben, érleljük. Lecsepegtetve, meghintjük, kevés liszttel. A felforrósított zsíron pirosra sütjük, majd lecsepegtetve, félre tesszük. A citromot uborkagyalun felszeleteljük. A hússzeleteket, két-két szelet citromot téve közéjük, beáztatott római tálba fektetjük. Rájuk öntjük a páclevet és a sütőzsiradékot, majd a tálat lefedve, sütőbe tesszük, 175 fokon, másfél órát sütjük. A húst, a citromszeletek nélkül, előmelegített tálra helyezzük és a megmaradt szafttal leöntve tálaljuk.
Burgonyapürét, párolt rizst vagy hercegnő burgonyát tálalhatunk mellé.
Savanyúságnak, céklát ajánlok.