Zöldbabos tonhal saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Partizán A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zöldbabot sós, fokhagymával ízesített vízben főzzük roppanósan puhára, majd hagyjuk lecsepegtetve kihűlni. A lilahagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, a salátát laskára, a koktélparadicsomot félbe-negyedekbe. A lecsepegtetett tonhalat villával szedjük apróra és a levét az olívaolajjal, a citrom levével, sóval, borssal keverjük öntetté. Végül az összes hozzávalót forgassuk össze. Pirítóssal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||