Zöldbabos tonhal saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Partizán
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
3 doboz tonhal natúr lében 0 ? ? ? ? ?
40 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot sós, fokhagymával ízesített vízben főzzük roppanósan puhára, majd hagyjuk lecsepegtetve kihűlni. A lilahagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, a salátát laskára, a koktélparadicsomot félbe-negyedekbe. A lecsepegtetett tonhalat villával szedjük apróra és a levét az olívaolajjal, a citrom levével, sóval, borssal keverjük öntetté. Végül az összes hozzávalót forgassuk össze.
Pirítóssal tálaljuk.