Nyúlpaprikás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Zsíron megpirítjuk az apró, kockára vágott császárszalonnával a reszelt vöröshagymát, 1 evőkanálnyi paprikát keverünk hozzá. Az apró darabokra vágott nyúl húsát szűrőkanálba tesszük, leforrázzuk, majd a hagymára téve kissé megpörköljük. Ezután megsózzuk, 2 deci vízzel feleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. 2 evőkanál ecettel vagy vörösborral elkevert tejfelt öntünk rá, jól összekeverjük és felfőzzük. Burgonyapürét vagy vajas galuskát tálalunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||