Narancsos harcsafilé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A citrom és egy narancs héját lereszeljük, majd kevés vízben felfőzzük és 10 perc forralás után botmixerrel áttörjük. Közben a gyümölcsök levét kifacsarjuk. A sózott, borsozott harcsafiléket leöntjük a nyert lével és 20 percig állni hagyjuk. A hagymát finomra vágjuk és az olajban megpároljuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és elkeverjük, felöntjük a narancshéjas lével és a halakról lecsepegtetett páclével. Ha felforrt, a lángot eloltjuk. A halfiléket egymás mellé tepsibe tesszük és ráöntjük a hagymás öntetet. 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8 percre, a vékony filé ennyi idő alatt átsül, ha tovább sütjük kiszárad. A halat előmelegített tálra szedjük, a szaftját felöntjük a borral és a tejszínnel, majd összeforraljuk. Botmixerrel áttörjük és a halra öntjük. A finomra metélt petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Burgonyapürét vagy párolt rizst adhatunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||