Carpaccio süllőből (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Gyümölcsök, Halak, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A süllőfiléket vágjuk hajszálvékony szeletekre. A citrom kicsavart levéből és az extra szűz olívaolajból, némi só és bors hozzáadásával, keverjünk páclevet és forgassuk össze a süllőszeletekkel. Lefedve 20 percig hagyjuk állni, majd lecsepegtetve, egymást félig fedve, rakjuk, gusztusosan tálra a halszeleteket. Finomra metélt petrezselyemzölddel megszórva, pirítóssal tálaljuk. A süllő gyönyörűen kifehéredik a páclében, mintha főtt lenne, más, édesvízi hal, nem igazán alkalmas ennek az ételnek az elkészítéséhez. Igazi, különleges előétel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||