Carpaccio süllőből (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Gyümölcsök, Halak, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A süllőfiléket vágjuk hajszálvékony szeletekre. A citrom kicsavart levéből és az extra szűz olívaolajból, némi só és bors hozzáadásával, keverjünk páclevet és forgassuk össze a süllőszeletekkel. Lefedve 20 percig hagyjuk állni, majd lecsepegtetve, egymást félig fedve, rakjuk, gusztusosan tálra a halszeleteket. Finomra metélt petrezselyemzölddel megszórva, pirítóssal tálaljuk.
A süllő gyönyörűen kifehéredik a páclében, mintha főtt lenne, más, édesvízi hal, nem igazán alkalmas ennek az ételnek az elkészítéséhez.
Igazi, különleges előétel.