Kukorica saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Buli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát, a kaliforniai és a chili paprikát vágjuk apró kockára, a koktélparadicsomot, méret szerint, félbe vagy negyedekbe. A koriandert és a petrezselymet finomra. A kukoricát csepegtessük le. A saláta hozzávalóit, ízlés szerint, sózva, borsozva, forgassuk össze. Jól behűtve tálaljuk.