Káposztás sztrapacska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát nyersen lereszeljük, megsózzuk és liszttel, tojással összekeverve, galuska sűrűségű tésztát készítünk. A szalonnát, apró kockára vágva kisütjük. A zsírjából a pörcöt kivesszük. Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A szalonna zsírjának egy részével átkeverjük és félretesszük. A maradék zsíron, a rövidebb szálakra vágott káposztát átpároljuk, majd pirítani kezdjük, közben borsozzuk, esetleg sózzuk. A pirítás vége felé, belekeverjük a cukrot, ettől szép színt kap. Végül összeforgatjuk a tésztával és a szalonnapörccel. Serpenyőben átmelegítjük vagy sütőben átsütjük. Nem baj, ha kicsit odakap, csak jobb íze lesz. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||