Köményes kifli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A meglangyosított tejben, egy kanál liszttel elkeverve, felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, a sóval és a tejföllel összegyúrva, a végén a langyos vaj kétharmadát beledagasztva, rugalmas tésztává dolgozzuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és akkora háromszögekre daraboljuk, hogy kiflivé tudjuk tekerni. Feltekerés előtt kenjük le a megmaradt olvasztott vajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 10 perc pihentetés után, a felvert tojással megkenjük és a köménymaggal megszórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Önmagában is finom, de bableves mellé, maga az álom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||