Tordai lacipecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Bogrács, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A malacgerincen lehetőleg a karaj és a szűz is legyen rajta. Kérjük meg a hentest, hogy vágja ujjnyi szeletekre. A tejbe törjük bele a fokhagymát és keverjük bele a sót. Ha akarjuk vagdossuk be bőrt és az alatta lévő zsírt. Tegyük bele a hússzeleteket és hűtőben hagyjuk pihenni egy éjszakát. Másnap csepegtessük le a húst, hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni, majd leitatva, forgassuk a paprikával és borssal elkevert lisztbe. Bő olajban, egyszer megfordítva süssük pirosra. Az olaj csak annyira legyen forró, hogy a hús megsüljön, de a paprika ne égjen meg. Konyhai papírtörlőre szedve, hagyjuk az olajat lecsepegni. Forrón tálaljuk, párolt káposztával és sült burgonyával, sok savanyúságot kínáljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||