Tordai lacipecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Bogrács, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
80 dkg bőrös malacgerinc ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A malacgerincen lehetőleg a karaj és a szűz is legyen rajta. Kérjük meg a hentest, hogy vágja ujjnyi szeletekre. A tejbe törjük bele a fokhagymát és keverjük bele a sót. Ha akarjuk vagdossuk be bőrt és az alatta lévő zsírt. Tegyük bele a hússzeleteket és hűtőben hagyjuk pihenni egy éjszakát. Másnap csepegtessük le a húst, hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni, majd leitatva, forgassuk a paprikával és borssal elkevert lisztbe. Bő olajban, egyszer megfordítva süssük pirosra. Az olaj csak annyira legyen forró, hogy a hús megsüljön, de a paprika ne égjen meg. Konyhai papírtörlőre szedve, hagyjuk az olajat lecsepegni. Forrón tálaljuk, párolt káposztával és sült burgonyával, sok savanyúságot kínáljunk mellé.