Egyben sült csirkemell lecsóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Egyben sült csirkemell
Lecsó a csirkemellhez
Egyben sült csirkemell Egy evőkanál olajba elkeverjük a sót, a borsot és az összezúzott fokhagymát. Ezzel a masszával bekenjük a csirkemellek minden oldalát, lehetőleg a bőre alá is jusson. A csirkemelleket tepsibe tesszük, mellédobjuk a durvára vágott hagymát, aláöntjük a bort, egy deci vizet és az olajat. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük, 160 fokra előmelegített sütőben, egy órát pároljuk, ekkor a fóliát levéve, a sütő hőmérsékletét 190 fokra növelve, a szaftjával locsolgatva, a bőr pirulásáig sütjük. A bőrös húst a mellcsontról lefejtjük és ferdén felszeletelve tálaljuk. Különböző mártásokkal adhatjuk asztalra, kímélő ételként burgonyapürével és kompóttal tálalhatjuk. Hidegen, a csontra visszahelyezve a büféasztal része lehet. Lecsó a csirkemellhez Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd átsütjük rajta a kockára vágott paprikát. Hozzáadjuk a fűszereket és a kockára vágott paradicsomot. A pirospaprika ízlésünk szerint lehet csípős is. Nagy lángon, inkább sütve, mint párolva hagyjuk besűrűsödni. Kicsit más íze lesz, mint a hagyományos lecsónak, de a semleges ízű csirkemell mellé így jobban illik. A felszeletelt csirkemell mellé kanalazva, vegyes körettel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||