Fekete kagyló tengerész módon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Főétel, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott, megtisztított kagylót edénybe tesszük, a finomra vagdalt hagymával, petrezselyemzölddel meghintjük, megborsozzuk, s a fehérbort hozzáöntve, fedővel letakarva, gyors tűznél felforraljuk, néhány percig főzzük, míg a kagylók kinyílnak. Ekkor kiszedjük a kagylókat, amelyik nem nyílt ki, kidobjuk. Levét beforraljuk, kevés liszttel összegyúrt vajjal kissé sűrítjük, s a többi vajat belekeverve a kagylókra öntjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||