Saláta a tenger gyümölcseivel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
A tenger gyümölcsei súlya tisztítva és főzve értendő. A tintahalat megtisztítjuk és karikára vágjuk, majd borssal, két gerezd fokhagymával ízesített borban, egy deci vizet hozzáadva, puhára főzzük. Leszűrjük és ebben a lében a garnélát is átforraljuk. Ezt is lecsepegtetjük és a kagylót is megfőzzük. A levet konyharuhán gondosan átszűrjük és félretesszük. Az újhagymát, zöldjével együtt karikára vágjuk, a radiccihiót és a saláta szívét falatnyi darabokra tépjük. A paprikát felkockázzuk. Az olívabogyót félbevágjuk. A majonézbe keverjük a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a néhány vágással felaprított kapribogyót, majd sóval, borssal, néhány csepp citromlével ízesítjük és a párolólével kellő sűrűségűre hígítva összeforgatjuk a hozzávalókkal. Jól behűtjük, majd a saláta megmaradt leveleivel bélelt, citromgerezddel díszített tálban tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||