Csirkemell kakukkfüves mártásban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej fehérhagyma ? ? ? ? ? ?
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kis kockára vágjuk, a fehér hagymát finomra aprítjuk. A felforrósított vaj-olaj keverékben megpirítjuk a hagymát, majd a csirkemellet hozzákeverve tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon majdnem puhára pároljuk. Felöntjük a tejszínnel és nagy lángon addig forraljuk, amíg a tejszín besűrűsödik.
Főtt tésztával vagy knédlivel tálaljuk.