Chilis banán (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
4 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leszárazott chilit, a citrom levét, lereszelt héját, a borsot, a fahéjat és a sót, botmixerrel keverjük el. A bacont vágjuk félbe, majd kenjük meg a masszával és tekerjük bele a felvagdalt banánt. Fogpiszkálóval tűzzük meg, majd tegyük olajjal kikent tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben süssük tíz percig.