Göngyölt, fűszeres csirkemáj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
4 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A baconszeleteket keresztben félbevágjuk, majd majoránnával és borssal megszórjuk. A megtisztított csirkemájakat lemossuk. Leszárítva ketté vágjuk, majd a megfűszerezett baconszeletekbe tekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Olajjal kikent tepsibe tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Melegen vagy hidegen tálalhatjuk. Főételnek sült burgonyával, előételnek salátával és pirítóssal tálaljuk.