Spagetti tenger gyümölcseivel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Halak és hidegvérűek, Tészták, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és a konzerv paradicsommal. Kevergetve főzzük, hogy a paradicsom ne legyen darabos. Enyhe sűrűsödésig főzzük. Dobjuk ki a babérlevelet és szórjuk bele a tenger gyümölcseit. Forraljuk össze, a ragu ezzel kész. A mélyhűtött tenger gyümölcsei forrás után három-négy perc alatt elkészülnek, ha frissből dolgozunk ügyeljünk az eltérő puhulási időre! Közben, előírás szerint, megfőzzük a tésztát, lehetőleg al dente maradjon és a raguvak összeforgatva azonnal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||