Túrós batyu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Uzsonna, Farsang, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Túrós batyu
A töltelék
A tetejére
Túrós batyu A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd belekeverve a cukrot és a sót, összegyúrjuk az élesztős tejben elkevert tojással. Végül beledolgozzuk az olvasztott, de csak langyos vajat. Langyos helyen, letakarva, a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, majd 12x12 centis négyzetekre vágjuk. A közepükre egy evőkanálnyi tölteléket teszünk, tészta egyik sarkát középre hajtjuk, a tojásos tejjel lekenjük és szépen sorban, minden sarkot behajtunk, közben ismét kenünk, így a tészta nem nyílik ki sütés közben. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a batyukat és 20 percig még kelni hagyjuk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük és a tésztát negyed óra alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral. A töltelék Az áttört túróhoz keverjük a hozzávalókat, végül beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A tetejére A tojást és a tejet jól elkeverjük, de felverni nem kell. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||