Csirkesaláta maradékból (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Isti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg csirke 132 20.9 5.2 0.5 0 60
30 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmaradt sült csirke és főtt burgonya felhasználásával finom könnyű vacsora készülhet.
A kicsontozott csirkét és a burgonyát vágjuk kockára.
A majonézből, a kefírből és a ketchupból keverjünk öntetet, tetszés szerint ízesítsük, majd keverjük bele a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a kicsumázott, de héjastól felkockázott almát végül a csirke és burgonyadarabokat. Hűtőben érleljük egy fél órát, majd tálaljuk.
Adhatunk hozzá pirítóst, de önmagában is laktató.