Rántott galamb kreol módra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 db galamb ? ? ? ? ? ?
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál Kreol fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A galambok mellhúsát vágjuk le a csontról, ezt használjuk fel. A többi részt tegyük mélyhűtőbe, kitűnő leves készülhet belőle. A melleket áztassuk sós tejbe két órára. A tejfölbe keverjünk bele egy evőkanál fűszerkeveréket és hűtsük be. A lisztet szitáljuk össze a megmaradt fűszerkeverékkel. A mellet kivéve csepegtessük le. Az áztató tejjel verjük fel a két tojást. A húst a lisztbe, a tejbe és ismét a lisztbe forgatjuk. Középforró olajban, aranybarnára sütjük, az olaj ne legyen forró, mert a fűszerek megégnek. Nem baj, ha a hús közepe kissé rózsaszínű.
Burgonyapürével és a tejfölös öntettel tálaljuk.