Rántott galamb kreol módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A galambok mellhúsát vágjuk le a csontról, ezt használjuk fel. A többi részt tegyük mélyhűtőbe, kitűnő leves készülhet belőle. A melleket áztassuk sós tejbe két órára. A tejfölbe keverjünk bele egy evőkanál fűszerkeveréket és hűtsük be. A lisztet szitáljuk össze a megmaradt fűszerkeverékkel. A mellet kivéve csepegtessük le. Az áztató tejjel verjük fel a két tojást. A húst a lisztbe, a tejbe és ismét a lisztbe forgatjuk. Középforró olajban, aranybarnára sütjük, az olaj ne legyen forró, mert a fűszerek megégnek. Nem baj, ha a hús közepe kissé rózsaszínű. Burgonyapürével és a tejfölös öntettel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||