Hamburger (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Buli, Hirtelen sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Hamburgerzsemle
Hamburgerhús
Hamburgerszósz
Hamburger
Hamburgerzsemle Egy deci langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Majd a liszt közepébe mélyedést formázva beleütünk egy tojást, beleöntjük a felfutott élesztőt és a tejet, jól összegyúrjuk és hozzádolgozzuk az olvasztott, de csak langyos vajat és a sót. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. Átgyúrjuk és nyolc gombócra osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 25 percig kelesztjük. A két evőkanál vízzel felvert tojással lekenjük és megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben, 25 perc alatt készre sütjük. Hamburgerhús A vörös- és fokhagymát lereszeljük, a marhahúst finomra daráljuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd a tejszínnel és a tojássárgájával, sóval, borssal fűszerezve összedolgozzuk. Fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Nyolc pogácsává formázzuk és megsütjük. Ha van faszenes grillünk, azon süssük. Ha nincs rá módunk, hevítsük fel az olajat, majd dobjuk bele a vajat és ha felmelegedett a pogácsákat, oldalanként 5 perc alatt, süssük pirosra. Lecsepegtetve használjuk fel. Hamburgerszósz A hozzávalókat a botmixer poharába tesszük és simára turmixoljuk. Felhasználás előtt, fél órát pihentessük a hűtőben. Hamburger A hamburgerzsömlét félbe vágjuk, majd a vágott felét kissé megpirítjuk. Az alsó felét megkenjük a hamburgerszósszal és ráterítünk egy salátalevelet. Erre rátesszük a húspogácsát és ízlésünk szerint megrakjuk, a vékonyra szelt, hozzávalókkal, majd rákanalazunk majonézt, ketchupot vagy mustárt. Ráborítjuk a tetejét és mindenfelé fröcsögtetve, jóízűen megesszük. Képtelenség tisztán enni, így rengeteg szalvétát adjuk hozzá. A gyerekek imádják, saját maguk, összeállítani a hamburgerjukat, ne fosszuk meg őket, az élvezettől. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||