Részeges krokodil roston (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Különleges húsfélékből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál hagyma granulátum ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 dl whisky 248 0 0 0.1 0 0
80 dkg krokodilhús ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A krokodilhúst vágjuk szeletekre. A pác hozzávalóit keverjük össze és forgassuk bele a hússzeleteket. Hűtőben hagyjuk állni 3 órát. Tegyük közepes magasságra tett grillrácsra és oldalanként öt percig süssük, közben, néhányszor kenjük meg a páclével. Tálalás után sózzuk.
Kukoricás babsalátával és héjában sült burgonyával tálaljuk.