Chilis szarvasragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A szarvascombot vágjuk dobókockányi darabokra. A hagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát és a chilit metéljük finomra. A chili magjait ízlés szerint távolítsuk el. A felforrósított olajon pirítsuk meg a hagymát, dobjuk hozzá a fokhagymát, a chilit és a zöldpaprikát. Ha a fokhagyma illata felszáll, keverjük bele a húskockákat. Kevergetve süssük fehéredésig, majd adjuk hozzá a fűszereket és a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Nagy lángon, fedetlenül főzzük puhára a húst, néha keverjük át. Ha megpuhult hideg vízzel öblítsük le a babot és borítsuk az edénybe. A pirospaprikát és a masa harinát keverjük el decinyi vízzel és öntsük a húsra. Forraljuk össze és ha besűrűsödött elkészült. Kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||