Grillezett cikória és édeskömény saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Sült, Grillsütő, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 fej cikória 16 1.3 0.2 2.3 0 0
4 fej édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cikóriát és az édesköményt hosszában kettévágjuk. Kevés olajjal megkenve, magasabbra emelt grillrácson megsütjük. Tálba tesszük és meghintjük a finomra vágott lilahagymával, majd leöntjük, a többi hozzávalóból készült dresszinggel. Tálalásig néhányszor forgassuk át. Hidegen, de nem behűtve tálaljuk. Díszítsük az édeskömény zöld levélkéivel.
Grillhúsok mellé ajánlom.