Édes-savanyú hal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Wok, Olajsütő, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk a harcsafilét dobókockányi darabokra, majd sóval és borssal megszórva forgassuk át és hagyjuk állni. A mártáshoz a a paprikákat, lehetőleg többféle színűt használjunk, vágjuk vékony szeletekre, a répát csíkokra, a hagymát finomra. A gyömbért és a fokhagymát reszeljük le. Három evőkanál felhevített olajban pároljuk egy percig a hagymát, a gyömbért és a répát, majd dobjuk hozzá a paprikát és a fokhagymát. Két perc után öntsük rá a szójaszószt, a mézet és az ecetet. Ha összeforrt sűrítsük be a teáskanálnyi keményítővel elkevert borral. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. A szárazra itatott haldarabokra hintsük rá a megmaradt keményítőt, forgassuk át és süssük, bő olajban, ropogósra. Kisebb serpenyő esetén, inkább több részletben. Ha az összes hal kisült keverjük a mártásba és azonnal tálaljuk. Párolt rizs kínáljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||