Gyömbéres húsgombócok fűszeres mártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Gyömbéres húsgombócok fűszeres mártásban
A fűszeres mártás
Gyömbéres húsgombócok fűszeres mártásban A tejben megáztatott zsemlét, a darált húst, a finomra vágott chilit és korianderzöldet megfűszerezve gyúrjuk sima masszává. Formáljunk diónyi gombócokat és kevés olajban körös-körül süssük aranybarnára. Lecsepegtetve tegyük félre. Készítsük el a mártást, majd a húsgolyókat beletéve, kis lángon, fedő alatt főzzük negyed órát. Főtt tésztával vagy bulgurral kínáljuk. A fűszeres mártás A serpenyőből, amelyben a húsgolyókat sütöttük, öntsük ki a felesleges zsiradékot és felhevítve az olajat, a fűszermagokat pattogtassuk ki. Dobjuk az edénybe a finomra vágott hagymát és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a feldarabolt citromfüvet, a fás végét, csak összezúzva, a fahéjat és a zúzott fokhagymát és süssük össze. Öntsük hozzá az almabort és a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk meg, majd nagy lángon, kevergetve, enyhén sűrítsük be. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||