Almás csirkemáj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl almabor 0 ? ? ? ? ?
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
80 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított májat negyedeljük el, borsozzuk meg és a felhevített vaj-olaj keveréken süssük át, hirtelen. Vegyük ki és tartsuk melegen. A zsiradékban pároljuk roppanósra a kicsutkázott, meghámozott, vékony gerezdekre vágott almát. Ezt is szedjük ki. A zsiradékhoz öntsük hozzá a bort, sózzuk meg és tegyük bele a zsályát, forraljuk be a felére. Ekkor öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk tovább sűrűsödésig. Tegyük vissza a májat és az almát. Forraljuk össze.
Tálaljuk burgonyapürével.