Hesseni cideres-almás torta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet a cukorral, a sóval és a vajat késes robotgépben morzsásra keverjük, majd a tojássárgáját és esetleg kevés hideg vizet hozzáadva összegyúrjuk. Fóliában tekerve, hűtőben egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy peremes tortaformát. A tésztát villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni. Amíg a tészta hűl elkészítjük a tölteléket. Kevés borral simára keverjük a pudingport, meghámozzuk, kicsumázzuk és apró kockára vágjuk az almát, melyet a citrom kicsavart levével összeforgatunk. A többi bort felforraljuk, beleszórjuk a citrom lereszelt héját, a fűszereket és hozzáöntjük a vanília kivonatot. Összeforraljuk a kikevert pudingporral, végül a lángot eloltva belekeverjük az almadarabokat. Az almás masszát a tésztára simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben, fél óra alatt, készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a porcukorral és a habfixálóval keményre vert tejszínnel vonjuk be a tetejét. Tálalás előtt jól hűtsük be. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||