Szilvás pizzakalács (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Reggeli, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
Mindig szobahőmérsékletű hozzávalókkal dolgozzunk. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a lisztet, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a vajat és a tojássárgájákat és a maradék szárazanyagokat. Elkezdjük összedolgozni, közben fokozatosan adjuk hozzá a maradék tejet. Rugalmas, szálasan nyúló tésztát kell kapnunk. Dagasztógéppel kb 10 perc. Ha elkészült a tészta, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, ez kb 1 óra. Ekkor finoman átgyúrjuk és három egyforma cipóra osztjuk, melyekből lepényeket sodrunk. Sütőpapírral bélelt pizzaformába terítjük, a tetejét beborítjuk, a kimagozott és elnegyedelt szilvával és még 20 percig kelni hagyjuk. Sütés előtt bőven meghintjük fahéjas barnacukorral. 175 fokra előmelegített sütőben, úgy 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Süthetjük egy adagban is, ekkor nagyobb tepsit válasszunk. Izgalmas ízeket kedvelők tejfölt kínáljanak mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||