Túrós palacsintalepény kapros tejföllel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A túrót áttörjük és elkeverjük a tojások sárgájával és a liszttel. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A masszából, a felhevített vajon, palacsintánál kisebb, de vastagabb lepénykéket sütünk. A kaprot finomra vágjuk és a tejfölbe keverjük, ízlés szerint sózzuk. A forró lepényekhez hidegen kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||