Lecsós sertésragu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
3 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
80 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát és a vöröshagymát vágjuk apró kockára, majd a szalonnát süssük pörcösre és a zsírján pároljuk át a hagymát. A falatnyi darabokra metélt húst süssük át a szalonnás, hagymás zsiradékon. Kevés vizet aláöntve pároljuk félpuhára. Keverjük bele a feldarabolt paprikát és paradicsomot, fűszerezzük meg és főzzük készre. A végére jó sűrű szaftja legyen. Ízlés szerint erőspaprikával is készíthetjük
Párolt rizs vagy tarhonya illik mellé köretnek.