Mami rétese (rétestészta másképp) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Desszert, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Tojás, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A hozzávalókból, némi vízzel, gyúrj sima tésztát. Ne legyen se túl kemény se túl lágy. Kicsit hagyd pihenni. Osszad 6 egyforma részre, dolgozd kis, sima gombócokká és nyújtsd egyforma körökre. 15 dkg zsírt keverj 3-4 kanál liszttel simára és kend meg vele, a kinyújtott lapokat egyenletesen, rakd egymás tetejére őket úgy, hogy egyik se lógjon túl vagy legyen kisebb a másiknál. Tedd egy tányérra, borítsd le és tedd 2 órára meleg helyre. Terítsd le a legnagyobb asztalodat egy nehéz terítővel vagy lepedővel. Szórd meg rétesliszttel és rakd rá a tésztát. Először nyújtó fával nyújtsd kb 60-70 centis körre vigyázz, hogy a rétegek ne mozduljanak el egymásról nagyon, majd óvatosan középről kifelé kézfejjel húzd nagyon vékonyra. Ha sikerült, a vastag szélét vágd le. Hagyd száradni 10-15 percig majd csepegtess rá olajat vagy zsírt és tölthetsz bele amit akarsz. Kettőnél többet nem kell hajtani rajta. Jöhet a következő töltés. Ha jól csináltad 9 rúd rétesnek kell kijönni. Előmelegített sütőben szépen süsd meg. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||