Pulykagombóc leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Főétel előtt Hozzávalók 4 személyre:
A pulykacombot megnyúzzuk és kicsontozzuk. A hús kivételével mindent fazékba teszünk. Hozzáadunk másfél hagymát, a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi levest szeretnénk és bő két órát csendes forralással főzzük. A pulyka felsőcombot kétszer ledaráljuk, majd elkeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, fél reszelt hagymával, egy gerezd zúzott fokhagymával, némi vagdalt petrezselyemmel, sóval és borssal. A felhevített olajban a felvagdosott zöldségeket megpirítjuk, majd felöntjük a leszűrt levessel. A pulykanyakmaradékot másra használjuk fel. Összeforraljuk, majd a tojásnyi gombócokra osztott pulykacombmasszát beletesszük és puhára főzzük. Ha bizonytalanok vagyunk egy gombócot vágjunk ketté. Tálaláskor felvagdalt petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Ez a leves, tulajdonképpen, egytálételnek is beillik. Valamilyen tésztával, tökéletes ebéd, de ünnepi ételsorba is beilleszthető. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||