Chilis, fehérboros sertésragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A sertéscombot kockára vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A chilit, ízlés szerint, kimagozva felvagdaljuk. A felhevített olajon a hagymát megpároljuk, hagyjuk kicsit megkaramellizálódni, majd a húst és chilit rádobva átsütjük. Sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel ízesítjük és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges kevés vizet öntsünk alá, de a végére, csak sűrű szaftja maradjon. A megpárolódott hagyma és chili szinte mártásként borítsa be a húst. Sült burgonyával és salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||