Chilis olaj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Pácok, Fűszerkeverékek, Csípős, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
5 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajból egy pohárnyit a turmixgép poharába töltünk. A chili csumáját kivágjuk és az olajba dobjuk, rászórjuk a paprikát és a fedőt ráborítva, megnyomjuk a gombot. Fél perc turmixolás után hozzáöntjük a többi olajhoz és elkeverjük. Egy hétig állni hagyjuk, majd leszűrjük és díszes üvegekbe töltjük. Sötét helyen két hónapig eláll.
Pácoláshoz, ízesítéshez használhatjuk.