Lazacos zöldsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Halak, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az olívaolajból, a borecetből, a mustárból, az apróra vágott zöldfűszerekből, ízlés szerint sózva, borsozva öntetet készítünk. A lazacfilét, szükség esetén, kiszálkázzuk és dobókocka méretűre vagdaljuk. sózzuk, borsozzuk meg. Az újhagymát, zöldjével együtt, vágjuk vékony karikákra, a fejes salátát tépjük falatnyi darabokra. A fenyőmagot, szárazon, kissé pirítsuk meg. Az olajban süssük át a félbevágott fokhagymát, de mielőtt megbarnulna dobjuk ki. Ezután a lazacdarabokat süssük pirosra, majd csepegtessük le. A saláta hozzávalóit forgassuk össze az öntettel, a tetejére szórjuk a lazacot és a fenyőmagot. Friss, ropogós kenyér illik hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||