Lazacos zöldsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zsú
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Halak, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg fenyőmag ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olívaolajból, a borecetből, a mustárból, az apróra vágott zöldfűszerekből, ízlés szerint sózva, borsozva öntetet készítünk. A lazacfilét, szükség esetén, kiszálkázzuk és dobókocka méretűre vagdaljuk. sózzuk, borsozzuk meg. Az újhagymát, zöldjével együtt, vágjuk vékony karikákra, a fejes salátát tépjük falatnyi darabokra. A fenyőmagot, szárazon, kissé pirítsuk meg. Az olajban süssük át a félbevágott fokhagymát, de mielőtt megbarnulna dobjuk ki. Ezután a lazacdarabokat süssük pirosra, majd csepegtessük le. A saláta hozzávalóit forgassuk össze az öntettel, a tetejére szórjuk a lazacot és a fenyőmagot.
Friss, ropogós kenyér illik hozzá.