Tordai malacpecsenye bográcsban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Hétvégi ebéd, Sós, Meleg, Húsfélék, Bogrács Hozzávalók 4 személyre:
A malactarját vastagabbra szeleteljük, majd a bőrét bevagdossuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A bográcsban annyi zsírt hevítünk, hogy a szeletek úszhassanak benne. A húsból, csak annyit beletéve, hogy ne hűtse le a zsírt, néhányszor megforgatva, pirosra sütjük. Muzsdéjjal, cikakáposztával és friss, puha kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||