Olaszos csirkeragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, majd a kis kockára vágott csirkemellet átsütjük rajta. Hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, felöntjük a borral, majd nagy lángon, kevergetve zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadjuk sűrített paradicsomlét (nem pürét!) és fedő alatt puhára pároljuk, végül a fedőt levéve, hagyjuk a levet besűrűsödni. Tálaláskor hintsük meg reszelt parmezánnal és díszítsük bazsalikom levélkével, főtt tésztával körítsük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||